Aktualno

26.11.2018.
IMAMO RJEŠENJE ZA NAJEKONOMIČNIJE GRIJANJE - LG THERMA V

Ususret svake sezone grijanja strahujemo od visokih računa, žalimo što nismo ranije ulagali u izolaciju te se podsjećamo da treba redovito održavati instalacije, a uz to cijene energenata rastu. Tako troškovi za energente, zbog velike potrošnje u hladnim mjesecima dosežu velike iznose na godišnjoj razini.

 

 

Korištenje obnovljivih izvora energije je nužno za borbu protiv klimatskih promjena, a ujedno smanjuje troškove i povećava kvalitetu života.


Ususret svake sezone grijanja strahujemo od visokih računa, žalimo što nismo ranije ulagali u izolaciju te se podsjećamo da treba redovito održavati instalacije, a uz to cijene energenata rastu. Tako troškovi za energente, zbog velike potrošnje u hladnim mjesecima dosežu velike iznose na godišnjoj razini.

Zato, ali i u svrhu zaštite okoliša, stručnjaci već godinama preporučuju sustave koji koriste obnovljive izvore energije. Idealan primjer su dizalice topline: kućanstva koja za održavanje optimalne temperature koriste ovaj uređaj ostvare godišnje uštedu do 60 posto, a pritom se emitira do 50 posto manje CO2. Uz to, za grijanje se koristi toplina iz zraka pa grijanje nikada neće biti ugroženo eventualnom nestašicom pojedinog energenta, a dizalice topline ulaze u program državnih novčanih subvencija za obnovljive izvore energije

Toplinska energija iz vanjskog zraka koristi se za zagrijavanje tople vode koja se potom koristi za grijanje kućanstva putem radijatora ili podnog grijanja te za potrošnu toplu vodu, čak ako je vani temperatura -20  ̊C. „Dakle, funkcioniraju slično kao i plinski ili uljni bojleri, no mnogo su energetski i troškovno učinkovitije. Ukratko, LG-eva dizalica topline koristi 1 kW električne snage kako bi stvorila 3 kW toplinskog učinka – što znači da je otprilike triput više topline stvoreno iz iste količine struje“, objašnjavaju u LG-u.

 

Mogućnosti koje pruža grijanje na dizalicu topline

SLIKA1: Mogućnosti koje pruža grijanje na dizalicu topline LG Therma V

 

Therma V Split najnoviji je split dizajn zračno-vodenog sustava toplinske pumpe iz LG-a. Sustav opskrbljuje kućanstvo svom potrebnom toplom vodom za grijanje, hlađenje i kućnu uporabu, na ekološki prihvatljiv i energetski učinkovit način.

Ključne značajke ovog sustava grijanja su:

  • Energetska učinkovitost,
  • Praktičnost i Udobnost, i
  • Jednostavna ugradnja i održavanje.

 

LG Therma V ispušta manje CO2 u okolinu dok osigurava energiju za vaš dom. Možete zamijeniti postojeći bojler u domu jer je LG Therma V i do 4 puta efikasnija. Što je duže koristite, to više štedite. LG THERMA V dolazi u nekoliko izvedbi od kojih možete odabrati onu koja vam najbolje odgovara. Niskotemperaturna split varijanta s dizajnom koji se savršeno uklapa u interijer, toplinu proizvedenu od vanjske jedinice izmjenom topline s unutarnjim zrakom pretvara u grijanje i toplu vodu. Visokotemperaturna split varijanta osigurava toplu vodu do 80°C. Idealna je za kuće koje imaju slabu izolaciju i stare radijatore. Monoblok izvedba predstavlja jedinstveno rješenje jer sadrži 4 komponente koje omogućavaju brzu instalaciju i zamjenu dijelova. Spremnik za toplu sanitarnu vodu zbog modernog dizajna možete staviti u prostor gdje će biti vidljiv, poput kuhinje. Može kontrolirati 2 zasebne zone grijanja kako bi osigurao temperaturu koju trebate.

 

Ukoliko želite male račune za grijanje a veliku udobnost u Vašem domu kontaktirajte nas. Radujemo se vašem pozivu.